Kunsthistorica Muriel de Beer

Ik ben een professionele en inspirerende docente. Vaak hoor ik van cursisten dat mijn enthousiasme aanstekelijk werkt! 

Ik leer je kijken, ontdekken en verbanden leggen, heb oog voor detail en ik geef duidelijke uitleg. Graag bied ik je een context in een doortimmerd verhaal, gelardeerd met anekdotes. Geen droge kost dus, maar met humor en een kwinkslag. Mijn kunsthistorische kennis is breed: het reikt van het oude Egypte tot de meest actuele moderne kunst. 

 

wat heb ik te bieden? 

Kunsthistorische educatie in brede zin!

Met mijn bedrijf Artogether geef ik rondleidingen, stadswandelingen, cursussen, studiedagen en lezingen. Alles wordt met de grootste zorg en toewijding samengesteld en met flair gepresenteerd. Ik lever graag maatwerk af. Daarom ga ik graag in overleg met opdrachtgevers, zodat ik rekening kan houden met de interesses en het niveau van elke groep. Ik heb ruime ervaring in het onderwijs en weet de weg in talrijke musea in binnen- en buitenland. Plezier in kunstbeleving, inhoudelijke kwaliteit en een heldere uitleg staat bij mij hoog in het vaandel. Mijn motto:“plezier in kunst verrijkt je leven!”

 

kort cv

Muriel de Beer studeerde Algemene Kunstgeschiedenis (periode: 1500-1900) aan de Universiteit Utrecht. Na haar doctoraal examen voltooide zij de postdoctorale universitaire lerarenopleiding. Met een eerstegraads lesbevoegdheid op zak kon Muriel direct aan de slag: zij kreeg een tijdelijke aanstelling als universitair docent bij het IVLOS. Daarnaast gaf zij les aan studenten van de Hogeschool voor de Kunsten in Kampen (tegenwoordig ArtEZ Zwolle). Sinds 1992 is Muriel als freelancer werkzaam in het volwassenenonderwijs. Een van haar eerste opdrachtgevers was de Vrije Academie en voor dat instituut is zij nog steeds actief. Andere opdrachtgevers volgden snel. 

 

opdrachtgevers 

(o.a.) Vrije Academie, Accenture/Art Amsterdam, Kunstclub Deventer, Stadsmuseum Harderwijk, Kunstkring Vorden, BBKK Bathmen, Velpse Kunstclub, OSG Kortenhoef, Qua Art–Qua Science Enschede, VG Rabobank Utrecht, Culturele Raad Wierden, Galerie Gorinchem, British Society Deventer, NRC Academie, Kunstclub Oosterbeek, Culturele Kring Lunteren, WVM Deventer, In de 3 Krone, Kunstclub Mevrouw 's Jacob Enschede, Cultureel Podium Bornse Synagoge, Volksuniversiteit Woerden, Gorsselse KunstKring, CASA Utrecht, KLU Utrecht, Kunstkring Doorn