Nieuws

29-10-2016

Op zaterdag 29 oktober geef ik een rondleiding in museum De Pont in Tilburg.  

Sluitingsdatum aanmelding: 20 oktober 2016

 

Rondleiding De Pont

(op 29 oktober 2016)

                                   

Museum De Pont in Tilburg is een museum voor moderne kunst. Het museum bestaat sinds 1992 en is gevestigd in een voormalige wolspinnerij. Het Amsterdamse bureau BenthemCrouwel Architekten verbouwde destijds het  pand tot een mooie ruimte waar hedendaagse kunst optimaal tot haar recht kan komen. De monumentale oude fabriek met de grote, lichte zaal en de intieme 'wolhokken' vormt een prachtige omgeving voor de vele kunstwerken die het museum inmiddels rijk is. Recentelijk is De Pont uitgebreid met een Nieuwe Vleugel, waardoor er 600 vierkante meter expositieruimte bijgekomen is! En een loungegedeelte met een knusse haard, als eerste museum in Nederland. Dee uitbreiding is een extra reden om er heen te gaan.

 

De vaste collectie van De Pont biedt een gevarieerd overzicht van de hedendaagse kunst. Met objecten die ontroeren, verbazen, de nieuwsgierigheid prikkelen, vrolijk maken en tot nadenken stemmen.

Er zijn video-installaties, abstracte en figuratieve sculpturen, fotografische werken en tal van moderne schilderijen. 

Gedurende  twee uur krijgt u uitleg over het ontstaan van het gebouw en de collectie. De rondleiding voert langs kunstwerken van Bill Viola, Anish Kapoor, Ai Weiwei, James Turrell, Wolfgang Laib, Marlene Dumas, Richard Serra, Jan Andriesse, Thomas Schütte en nog vele anderen. Het belooft een feest voor de zintuigen te worden; een belevenis die u niet snel zult vergeten! Tussentijds is er een pauze en drinken we samen een kopje thee of koffie (bij de prijs inbegrepen)

 

                               *** ***

 

Datum: zaterdag 29 oktober 2016 

Tijd: 13.00 uur – 15.30 uur (incl. theepauze)

Locatie: museum De Pont, Tilburg

Prijs : € 19,50 (excl. entree museum, incl. kopje koffie of thee).

- max. 15 personen

 

Inschrijven: stuur een mail naar kunstmuriel@hotmail.com