Nieuws archief 2018

31-01-2018

studiedag over Damien Hirst

Artogether Seminar:  ‘in de spotlights’ - Damien Hirst'

 

Zaterdag 24 maart 2018

Tijd: 10.30 - 16.30 uur (inclusief pauzes)

Locatie: In de 3 Krone, Oudegracht 227, Utrecht

Informatie & Inschrijven: 

kunstmuriel@hotmail.com

 

 Damien Hirst inleiding

 

  nu met vroegboek-korting!* (geldig t/m 25 februari 2018)

 

 

 

in de spotlights: Damien Hirst

 Damien wíe…? Damien Hirst. Je weet wel, de kunstenaar die een haai op sterk water tentoonstelde onder het mom van ‘kunst’. En die een schedel voorzag duizenden flonkerende diamanten: een kunstwerk dat een financiële waarde vertegenwoordigt van maar liefst 50 miljoen (!) Pond.

Keer op keer weet hij vriend en vijand te verbazen met zijn kunstobjecten en projecten. Of het nu een nagebootste apotheek is vol met neppillen in alle soorten en maten of een omvangrijke kunstschat die werd opgedoken uit een eeuwenoud scheepswrak: zijn werk lokt discussie uit en houdt de gemoederen behoorlijk bezig.

    Dot boot 2002 Damien Hirst en Manolo Blahnik    Shark Damien Hirst     Damien Hirst - Aspect of Katie Ishtar Yolandi 2017

 

Dit jaar viert Damien Hirst (geb. 1965) zijn dertigjarige carrière. Een mooie reden om uitvoerig terug te blikken op zijn leven en zijn veelzijdige oeuvre. Van Hirsts eerste schreden bij de expositie Freeze in Londen in 1988 (samen met andere Young British Artists) tot zijn meest recente megalomane project ‘Treasures from the wreck…’ op de Biennale van Venetië in 2017: het komt op deze studiedag allemaal aan bod.

 

Wie is deze man, die telkens discussies over ‘goede’ en ‘slechte’ smaak, authenticiteit versus plagiaat, kunst versus commercie uitlokt? Is hij een gewiekste businessman of toch een geniaal kunstenaar? Tijdens het seminar neem ik het oeuvre van Damien Hirst uitvoerig onder de loep. Daarbij komen Hirsts drijfveren en inspiratiebronnen aan de orde, volgen we de meningen van diverse critici en ontdekken we ook welke rol de hedendaagse kunsthandel, kunstverzamelaars en mecenassen spelen in relatie tot Hirsts werk en reputatie. 

 

De studiedag bestaat uit drie tijdblokken.

Alle deelnemers ontvangen een zorgvuldig samengestelde digitale handout met een samenvatting van de stof. Er is voldoende tijd en ruimte om uw eigen visie en mening te ventileren. Ik ben heel benieuwd of na afloop van deze studiedag uw mening over hem gehandhaafd blijft of gewijzigd is! We gaan het er samen over hebben.

 

Indeling van de studiedag op 24 maart 2018:

 

Vanaf 10.15 uur: inloop met koffie & thee; kennismaking met elkaar

10.30 – 12.00 uur:  Deel 1– rondom ‘FREEZE’ 

12.00 – 13.00 uur: lunchpauze (op eigen gelegenheid)

13.00 – 14.30 uur: Deel 2– rondom ‘SENSATION’ 

14.30 – 14.45 uur: korte pauze met thee & koffie

14.45 –  16.30 uur: Deel 3– rondom ‘TREASURES’ 

 

*   vroegboek-korting!    

Bij inschrijving t/m zondag 25 februari krijgt u korting. 

U betaalt dan slechts € 49,50 p.p.

 

Daarna bedraagt het reguliere tarief voor deze studiedag € 55,-  

(alle prijzen zijn incl. koffie & thee en incl. een digitale ‘handout’)